Colombia El Buho Sugarcane Decaf – Råkaffe

(0)
Stock: In stock

Rostade nötter, Sirap, Lemonad

79,00 kr189,00 kr

Buy now
Compare
SKU: colombia-el-buho-sugarcane-decaf-rakaffe

Details

Detta är ett colombianskt kaffe som är koffeinfritt med hög kvalité som gör att skillnaden på kaffe med eller utan koffein suddas ut.

Ursprungsregioner
Vår decaf kommer från olika bönder i de världsberömda Huila- och Tolima-regionerna i sydvästra Colombia. Genom att använda sitt egna helt naturliga koffeinfrihetsprocesser, bevarar de både den lokala ekonomin och all smak i koppen.

Vill du ha tips på hur man rostar kaffe från Colombia, läs vår artikel och följ tipsen.

Naturlig Koffeinfrihetsprocess
Decaffeineringen sker med hjälp av ett naturligt lösningsmedel som består av en kombination av naturliga extrakt från sockerrör, betor, björnbär och vinäger. Bönorna ångas, tvättas i det naturliga lösningsmedlet för att avlägsna koffeinet och torkas sedan till 10-12% fuktighet, precis som de skulle ha gjort före processen.


Etylacetatdecaffeinering (Sugarcane-metoden)
Etylacetatdecaffeinering, vanligtvis kallad ‘sugarcane’-metoden, är en process som kombinerar höghöjdskällvatten och etylacetat (EA) av naturligt ursprung. EA finns naturligt i varje kaffekörsbär (samt i många andra frukter och grönsaker). Den naturliga EA erhålls från en sockerrörsbaserad process och är, tillsammans med källvatten, de enda element som kommer i kontakt med kaffet.

Processen i detalj
Först ångas bönorna för att öppna sina porer, därefter sköljs de upprepade gånger med etylacetat för att avlägsna koffeinet. De torkas sedan till en 10-12% fuktighet och förseglas med en naturlig vax som har en neutral profil som inte påverkar kaffets smak eller arom.


Bevarad Kaffekvalitet
Denna vatten-EA-process möjliggör en skonsam extraktion av koffeinet från bönan, vilket undviker överdriven värme eller tryck, och bibehåller den naturliga strukturen och alla egenskaper hos kaffebönan. Resultatet är en vacker koffeinfri kaffe att rosta, som frigör sin sötma mycket lätt, vilket resulterar i en kaffe som är extremt tillfredsställande att brygga, djupt söt som demerarasocker, balanserad med en mjuk bakad äppelsyra och en utsökt russinton.

Perfekt för olika tillfällen
Det är ett perfekt kaffe för en sen eftermiddagsflat white eller en eftermiddagsfrench press.

Är det intresserad av en koffeinkick? Kolla då in följande kaffe från Colombia.

Rosta ditt egna kaffe hemma

VILL DU LÄRA DIG MER?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ DE SENASTE ROSTNINGSTIPSEN OCH TRICKS, PLUS ERBJUDANDEN!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Ytterligare information

Vikt N/A
Dimensioner N/A
Urspung

Colombia

Subregion

Huila, Tolima

Producenttyp

Småskaliga odlare

Bearbetning

Tvättad

Odlingshöjd

1500m – 2000m

Växtart

Arabica

Sort

Castillo, Caturra, Colombia

Siktstorlek

15

Customers Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Colombia El Buho Sugarcane Decaf – Råkaffe”

Search for products (0)

Back to Top
Product has been added to your cart