Details
Finca Casa de Piedra är en av två gårdar som drivs av Café Directo, ett familjeföretag grundat 2013 av far-och-dotter-teamet Gerardo och Jennifer Arias. Gården är dedikerad till produktion, bearbetning och marknadsföring av det finaste costaricanska Tarrazú-kaffet i harmoni med miljön. Directos vision är att bidra till samhällets utveckling genom rättvis och etisk handel.
Grundarna har över trettio års erfarenhet av produktion och bearbetning av specialkaffekvaliteter från mikrolotter, inklusive naturligt, gul, röd och svart honung, anaerobiska, halv-tvättade och fullt tvättade processer.
De unika förhållandena på gården – särskilt dess mikroklimat och jordtyp, samt höjder upp till 1 800 meter över havet – möjliggör en stor variation av sorter att blomstra, inklusive Catuai, Pacamara och Gesha.
Processen
Körsbären skördas selektivt för hand för att endast välja de mognaste. Därefter separeras de genom flotation för att ytterligare välja ut endast de tätaste och högkvalitativa körsbären för bearbetning.
Dessa körsbär avpulpas, fermenteras och tvättas, följt av torkning på en blandning av upphöjda bäddar och uteplatser under i genomsnitt 8 dagar.
Efter torkningen vilar kaffet i pergament innan sekundär bearbetning på gården (skalning, sortering, gradering).
There are no reviews yet.