Tanzania Mondul Estate Kolsyremaceration- Råkaffe

(0)
Stock: In stock

Grönt äpple, kex, choklad, aprikos

85,00 kr199,00 kr

Buy now
Compare
SKU: tanzania-mondul-estate-kolsyremaceration-rakaffe

Details

Processen
Denna kolsyremacerationsprocess börjar med urvalsskörd av endast “blodröda” mogna kaffebär (kaffebönorna är inneslutna i kaffebär). Handsortering utförs innan kaffebären placeras i en sluten fermenteringsbehållare – en förseglad 1 000 liters plasttank med en CO2-fälla för att ventilerande gaser ska kunna lämna utan att luft tillåts att tränga in.

Efter en fermenteringsperiod på 5 dagar torkas kaffebären på upphöjda afrikanska bäddar i upp till 3 veckor, eller tills kaffebären har minskat till 12% fuktighet. De torkade kaffebären transporteras sedan till Moshi för bearbetning och förpackning, och sedan till Dar Es Salaam för export.

Burka har sitt eget provningslaboratorium på plats, och prover från varje dags parti från Mondul provsmakas och bedöms för kvalitet.

Kaffeplantaget
Mondul Estate grundades 1931 och förvärvades av Burka Estates år 2007. Gården omfattar 211 hektar på Mondul Mountain, cirka 25 km från staden Burka i Arusha-regionen i norra Tanzania. Detta område utgör hjärtat av Maasai-landet i Tanzania.

De tre egendomarna (Burka-Selian-Mondul) har cirka 200 permanenta anställda och 200 tillfälliga dagliga anställda. Under högsäsongen för skörd kan upp till 5 000 anställda vara involverade i plockning och bearbetning. Alla permanenta anställda erbjuds bostäder på egendomarna (i fyra olika läger), och minimilönen är satt 20% över regeringens minimikrav. Anställda har social trygghet och medlemskap i fackförening inkluderat i sina kontrakt, och en kreditförening på egendomen erbjuder även lån och rådgivning för utbildning, hälsa och bostadsbyggande.

Bevarandet av regionen
Hängivna bevarandeentusiaster sitter i Burka Estates styrelse för att upprätthålla egendomens arv och ekologin i den lokala biomen. Från underhållet av Burka Forest och återställningen av Burka Hill förblir Burka Estate trogen sina ekologiska rötter.

En av de sista och säkerligen den största ursprungliga skogarna i Arusha, Burka Forest, håller den naturliga källan som för över 100 år sedan gav Burka dess namn. Bevarandet av dessa skogar har lett till en dramatisk ökning av mångfalden och rikedomen av djurlivet i detta område. Allt från dikdiks, Madagaskarsquackohäger, sammetapor till den sista baboonkolonin i området, njuter av skyddet av Burkas stränga bevarandepolitik, tillsammans med över 120 fågelarter som lockats av den lokala floran och naturliga gräsmarker och skogsområden. Gården utbildar dedikerade viltvårdare för att skydda och bevara detta djurliv.

Rosta ditt egna kaffe hemma

VILL DU LÄRA DIG MER?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ DE SENASTE ROSTNINGSTIPSEN OCH TRICKS, PLUS ERBJUDANDEN!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Ytterligare information

Vikt N/A
Dimensioner N/A
Urspung

Tanzania

Subregion

Norra Kivu

Producenttyp

Småbruk

Bearbetning

Natural, Torrprocessad

Odlingshöjd

800-2500m

Växtart

Arabica

Sort

Bourbon

Customers Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tanzania Mondul Estate Kolsyremaceration- Råkaffe”

Search for products (0)

Back to Top
Product has been added to your cart