Kongo-Kinshasa Virunga Cascara – Torkat frukkött

(0)
Stock: In stock

Tamarind, torr cider, rooibos, citron

55,00 kr239,00 kr

Buy now
Compare
SKU: kongo-kinshasa-mondul-estate-kolsyremaceration-rakaffe-kopia

Details

Cascara är spanska och betyder ”skal”. Detta är alltså skalet och fruktköttet från kaffebäret som soltorkas. 

Denna ekologiska, torrpulpade cascara produceras av Virunga Coffee Company. Produktionen är certifierad av högsta klass för kaffeproduktion och kallas AtSource+

Strategin för Virunga har varit tredelad:

1) att öka produktionen genom god agronomisk praxis, 2) att förbättra kvaliteten genom utbildning och strikta riktlinjer för produktion och bearbetning, och 3) att erhålla internationellt erkänd certifiering för att generera bättre intäkter för bönderna.

Virunga har nu tränat över 8 000 bönder i GAP (Good Agricultural Practices) och har samarbetat med dem för ekologisk certifiering. De har 35 fälttjänstemän (utbildade agronomer) som arbetar i regionen och distribuerar över 3 miljoner plantor per år till bönder i östra Kongo-Kinshasa.

Virunga Coffee är det första företaget som fått licens att producera och exportera cascara i Kongo-Kinshasa.

Processen
Postskördsprocessen för denna cascara påbörjades för några år sedan med en period av litteraturgenomgång, noggrann forskning och många försök. Resultaten från denna forskningsfas pekade teamet mot en torrpulpningsteknik, där kaffebönorna torkas hela på upphöjda bäddar och sedan pulpas efter torkning. Denna process ger en särskilt fruktig profil i det färdiga koppen.

För att bibehålla konsistens väljs endast de högsta kvalitetsmogna körsbären med höga Brix-nivåer ut genom handplockning och flytning. Noggrann kontroll av processen är avgörande för att undvika jäsning eller mögelbildning genom hela processen.

Regionen
Nord-Kivu (norra sidan av Lake Kivu) ligger vid kanten av Virunga National Park och gränsar till Uganda i öst. Regionen har utmärkta förhållanden för produktion av specialarabica med riklig nederbörd, hög höjd och högfruktbara vulkaniska jordar. Regionen lider dock av mycket hög fattigdom och bristande infrastruktur, vilket har gjort det både svårt att producera högkvalitativ arabica och mycket utmanande att exportera. Virunga Coffee Company har arbetat för att övervinna många av dessa problem genom praktisk utbildning av bönder och investeringar i lokal infrastruktur som vägar och broar. Detta har möjliggjort förbättringar av kvaliteten varje säsong och därigenom högre premier för bönderna.

Rosta ditt egna kaffe hemma

VILL DU LÄRA DIG MER?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ DE SENASTE ROSTNINGSTIPSEN OCH TRICKS, PLUS ERBJUDANDEN!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Ytterligare information

Vikt N/A
Dimensioner N/A
Urspung

Tanzania

Subregion

Arusha

Producenttyp

Enskild gård

Bearbetning

anaerob, Natural, Torrprocessad

Odlingshöjd

1600m – 1800m

Växtart

Arabica

Sort

Blue Mountain, Kent, KP423, N39, Red Bourbon

Siktstorlek

15

Customers Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kongo-Kinshasa Virunga Cascara – Torkat frukkött”

Search for products (0)

Back to Top
Product has been added to your cart