Ethiopia Yirgacheffe G1

(0)
Stock: In stock

Örter, Blommig, Citron, Te

79,00 kr209,00 kr

Buy now
Compare
SKU: ethiopia-yirgacheffe-g1

Details

Ethiopia Yirgacheffe G1 Råböna

Ethiopia Yirgacheffe Kochere Tvättat kaffe är en single origin premium kaffeböna från Kochere, sydväst om Yirgacheffe i Etiopien. Detta kaffe odlas på en höjd av 1800-2000 meter över havet och bearbetas i byn, eller “kebele,” Kore, som ligger i Kochere-distriktet. Den lilla byn Ch’elelek’tu i Gedeo-zonen ligger nära Kochere, som är sydväst om staden Yirgacheffe.

Vi har skrivit en guide om vad du ska tänka på när du rostar Etiopiskt kaffe och särskilt från Yirgacheffe.

Region
Bonde Kochere tvättstation, belägen på hög höjd i Yirgacheffe-regionen, sysselsätter cirka 650 småbrukare under skördesäsongen och har 300 upphöjda bäddar för torkning av kaffet. De lokala arvsvarianterna som förs till stationen odlas i sandig, bördig jord, rik på organiskt material. Endast de bästa, mogna körsbären från bönderna skickas till kvarnen, där de graderas, sorteras, depulpas och fermenteras under vatten i 36 till 48 timmar. Efter sortering i tvättkanaler sprids pergamentet ut över upphöjda afrikanska torkbord i ungefär två veckor, eller tills fukthalten når 12% eller lägre.

De höga höjderna, klimatet, de lokala arvsvarianterna och de sandiga, bördiga jordarna resulterar i en otroligt delikat, citrusaktig och ljus kopp profil från denna tvättstation år efter år. De bidragande bönderna är alla registrerade och en del av Kerchanshe supportnätverk som etablerats av Israel Degfa. Detta nätverk hjälper småbrukare och deras familjer med tillgång till sjukvård, utbildning och jordbruksstöd.

Processen
Skuggodlade, mogna kaffebär levereras till kvarnen för noggrann sortering, för att endast välja de mognaste. Bären torkas i solen på upphöjda afrikanska bäddar i cirka 12-15 dagar. På dagtid krattas och vänds de regelbundet för att säkerställa en jämn torkningsprocess; täcks mellan kl. 12 och 15 för att skydda dem från solskador och på natten för att skydda dem från regn och fukt. När kaffet har torkat till rätt nivå mals, graderas, sorteras och handplockas det noggrant.

Rosta ditt egna kaffe hemma

VILL DU LÄRA DIG MER?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ DE SENASTE ROSTNINGSTIPSEN OCH TRICKS, PLUS ERBJUDANDEN!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Ytterligare information

Urspung

Ethiopien

Subregion

Kochere

Producenttyp

Småbruk

Bearbetning

Tvättad

Odlingshöjd

1800-2100m

Växtart

Arabica

Sort

Heirloom

Customers Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ethiopia Yirgacheffe G1”

Search for products (0)

Back to Top
Product has been added to your cart